1o Συνέδριο για τον Μυθικισμό

Posted by Μηνάς Παπαγεωργίου On 05:34


1ο Συνέδριο για τον Μυθικισμό -Κυριακή 22 Μαΐου, Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.






Το 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο για τον Μυθικισμό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50 -  αίθουσα "Αντώνης Τρίτσης"). Η ημερίδα διοργανώνεται από τους Έλληνες Μυθικιστές και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Δεκατέσσερις Σύνεδροι από την Ελλάδα (ανάμεσά τους αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί όπως ο Στράτος Θεοδοσίου και ο Στέφανος Παϊπέτης), τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, διαφορετικών φιλοσοφικών και θεωρητικών καταβολών, αναμένεται να παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό τις θέσεις τους για πληθώρα ζητημάτων, όπως τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην έρευνα για την ιστορικότητα του Ιησού, τα ίχνη της Ηλιακής Λατρείας στις νεότερες θρησκείες, άγνωστες πτυχές της Βίβλου, καθώς επίσης και τα δάνεια του χριστιανισμού από την αρχαία ελληνική κοσμοθέαση.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, το mythcon.gr, έχει ήδη αναρτηθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των δεκατριών πρωτότυπων για τα ελληνικά δεδομένα ομιλιών. Οι εργασίες του Συνεδρίου, που έχουν χωριστεί σε τέσσερις θεματικές ενότητες, θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν στις 7 το απόγευμα.



0 comments

Post a Comment