Από τις 24 Μαρτίου η Γ' Έκδοση!

Posted by Μηνάς Παπαγεωργίου On 10:24

"Το Πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού" επιστρέφει με επαυξημένη έκδοση! Δείτε το νέο υλικό.






Μετά από 9 περίπου μήνες κυκλοφορίας, η Γ’ έκδοση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μηνά Παπαγεωργίου "Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού: Το ρεύμα των Μυθικιστών" (εκδ. Δαιδάλεος) κυκλοφορεί από τις 24 Μαρτίου του 2014 για το ελληνόφωνο κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον του ελληνικού αναγνωστικού κοινού για το άγνωστο -μέχρι πρότινος- Μυθικιστικό ζήτημα, για το θέμα της ιστορικότητας του Ιησού, για τις ομοιότητες του ιδρυτή του χριστιανισμού με άλλες προχριστιανικές μυθικές φιγούρες και για τις ποικίλες προεκτάσεις όλων των προηγούμενων σε ιστορικό, θρησκευτικό, φιλοσοφικό, εθνολογικό και κοινωνικό επίπεδο.
Η νέα αυτή έκδοση παρουσιάζει εμφανείς διαφορές σε σχέση με τις δύο προηγούμενες κι αυτό γιατί είναι επαυξημένη.

Παρακάτω ακολουθεί το έξτρα υλικό που έχει συμπεριληφθεί:

- Νέος πρόλογος από τον διευθυντή των εκδόσεων "Δαιδάλεος", Γιώργο Ιωαννίδη.

- Νέος (εμπλουτισμένος σε σχέση με τον προηγούμενο) πρόλογος του ομότιμου καθηγητή του πανεπιστημίου Πατρών, Στέφανου Παϊπέτη για την Γ' έκδοση.

- Δύο νέες συνεντεύξεις που προστίθενται στο 3ο κεφάλαιο του βιβλίου: Η πρώτη από τον Δρ. Ιστορίας και δημοφιλή Αμερικανό Μυθικιστή, Richard Carrier, με τίτλο "Μεθοδολογία, ανάλυση και τεκμηρίωση των Μυθικιστικών θέσεων" και η δεύτερη από τον υπ. Δρ. Θρησκειολογίας και Αυστραλό Μυθικιστή, Raphael Lataster, με τίτλο "Η νέα γενιά του Μυθικιστικού κινήματος". 

- Σημαντικές προσθήκες στο 4ο κεφάλαιο του βιβλίου με τίτλο "Ο Μυθικισμός στην Ελλάδα", όπου παρουσιάζονται επιπλέον στοιχεία που προέκυψαν σε ότι αφορά την ιστορία και διάδοση των Μυθικιστικών ιδεών στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του 20ου, κυρίως, αιώνα.

- Μικροπροσθήκες στις Βιβλιογραφικές Πηγές (τόσο στα ελληνόγλωσσα, όσο και στα ξενόγλωσσα βιβλία), καθώς επίσης και στις πηγές του Διαδικτύου.


Όγκος νέου υλικού: Οι σελίδες του βιβλίου αυξάνονται, καθώς από 338 ανέρχονται πλέον σε 368.


Διάθεση:

* Αναζητήστε τη Νέα Έκδοση του βιβλίου μετά τις 24 Μαρτίου από τα γραφεία των εκδόσεων Δαιδάλεος (είτε μέσω της ιστοσελίδας τους, είτε τηλεφωνικά στο 2311 27 28 03).


* Εναλλακτικά μπορείτε να το αποκτήσετε  από τα συνεργαζόμενα με τις εκδόσεις Δαιδάλεος βιβλιοπωλεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα: Ιανός, Πρωτοπορία, Πύρινος Κόσμος, Έσοπτρον (Στοά του Βιβλίου - Αθήνα) και Ψαράς (αναφέροντάς τους πώς επιθυμείτε αντίτυπο της Γ' έκδοσης, πάντα από τις 24 Μαρτίου και εξής).

0 comments

Post a Comment