Seeking the Historical Nazareth

Posted by Μηνάς Παπαγεωργίου On 05:00


Μετάφραση του φετινού Μυθικιστικού  κειμένου μου στα "Φαινόμενα".








Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 κυκλοφόρησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το εορταστικό τεύχος του περιοδικού "Φαινόμενα" (συνοδεύει κάθε Σάββατο την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος") με αφιέρωμα σε θέματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον Μυθικισμό (δείτε τα εξώφυλλα και τα περιεχόμενα των δύο προηγούμενων αντίστοιχων τευχών εδώ και εδώ).

Το 2010 είχα συμμετάσχει με ένα εισαγωγικό για τον Μυθικισμό άρθρο, ενώ την επόμενη χρονιά έγραψα για το ζήτημα της στήλης του Γαβριήλ. Φέτος επέλεξα να αναδείξω ακόμα μια άγνωστη στην Ελλάδα πτυχή του Μυθικιστικού ζητήματος, που συνδέεται με την αμφισβήτηση της ύπαρξης της πόλης Ναζαρέτ στα χρόνια που τα ευαγγέλια τοποθετούν τη δράση του Ιησού.

Κύρια πηγή της τετρασέλιδης εργασίας μου υπήρξε η πρωτότυπη δουλειά του Αμερικανού ερευνητή Rene Salm, The Myth of Nazareth, που χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα ιστορικά και αρχαιολογικά δεδομένα αμφισβητεί την αξιοπιστία των ευαγγελικών εξιστορήσεων.

Επικοινώνησα με τον κ. Salm γνωστοποιώντας του την επικείμενη δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου. Tου απέστειλα το σχετικό pdf αρχείο και λίγες μόλις ώρες αργότερα σήκωσε στην ιστοσελίδα του τη μετάφραση του κειμένου μου στα αγγλικά.




Μηνάς Παπαγεωργίου (meta-journalist), 23/12/2012

0 comments

Post a Comment