Μετά το Caesar's Messiah

Posted by Μηνάς Παπαγεωργίου On 09:51

Τι συνέβη στις 27 και 28 Οκτωβρίου στην Αθήνα;







Μια εβδομάδα έχει περάσει από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και τις δύο προβολές του Caesar's Messiah, του πρώτου αμιγώς Μυθικιστικού ντοκιμαντέρ. Ως γνωστόν την οργάνωση είχαν αναλάβει η Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού και οι Έλληνες Μυθικιστές.

Οι φόβοι για τη διενέργεια αντισυγκεντρώσεων διαμαρτυρίας έξω από τον Μικρόκοσμο αποδείχτηκαν τελικά μη ρεαλιστικοί (και πως να μην ήταν, αφού ενδεχόμενες εντάσεις το μόνο που θα πετύχαιναν θα ήταν η περαιτέρω διάδοση της ιδέας του Μυθικισμού στην ελληνική κοινωνία). Σε ότι αφορά την προσέλευση του κοινού, κρίθηκε αρκετά ικανοποιητική. Σε μέτρια επίπεδα το Σαββατο, σε άκρως ικανοποιητικά την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία η αίθουσα του κινηματογράφου σχεδόν γέμισε.

Το feedback που πήραν οι Ελληνες Μυθικιστές από τους παρευρισκόμενους κινήθηκε επίσης σε καλά επίπεδα, αφού και σχετικές ερωτήσεις έγιναν και εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση του ντοκιμαντέρ παρατηρήθηκε και οι φίλοι των Μυθικιστών στον σχετικό facebookικό λογαριασμό αυξήθηκαν εντυπωσιακά. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει επίσης να γίνει στις θετικές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι βιντεοχαιρετισμοί τεσσάρων συντελεστών της ταινίας (Joseph Atwill, Fritz Heede, Nijole Sparkis και Kenneth Humphreys) προς το ελληνικό κοινό.

Στα "κέρδη" από το όλο γεγονός μπορούμε να προσθέσουμε και την περαιτέρω διάδοση του όρου "Μυθικισμός" (ανύπαρκτος πριν από τρία χρόνια) στη χώρα μας. Αξιοσημείωτο μάλιστα το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε (μαζί με τον σχετικό ορισμό που λανσαρίστηκε μέσω του meta-journalist blog) και σε ρεπορτάζ ή κείμενα που άσκησαν πολεμική στη διοργάνωση της προβολής του Caesar's Messiah.

Τέλος, να αναφέρω πως δημοσιογράφοι από το ειδησεογραφικό portal news247.gr έδωσαν το παρόν στην προβολή της Κυριακής, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε μια μικρή συζήτηση που είχα μαζί τους. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.


Υ.Γ Υπενθυμίζω πως όλα τα νεότερα για τον Μυθικισμό μπορείτε να τα διαβάζετε στο παράθυρο του σχετικού θεματικού project του blog.

0 comments

Post a Comment