Ντοκιμαντέρ για τον Μυθικισμό!

Posted by Μηνάς Παπαγεωργίου On 01:43


Δείτε το trailer και τις πρώτες πληροφορίες!





Η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου ντοκιμαντέρ Caesar's Messiah από τον σκηνοθέτη Fritz Heede, φαίνεται πως μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία, μιας και προχτές (10/11/2011) "ανέβηκε" στο youtube το πρώτο επίσημο trailer της ταινίας.

Το Caesar's Messiah αποτελεί το πρώτο φιλμ που προωθεί στο σύνολό του τις ιδέες του κινήματος του Μυθικισμού, ενώ για τις ανάγκες της παραγωγής του έγιναν ταξίδια σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ (για συνεντεύξεις με τους Robert Eisenman, AcharyaS/D.M Murdock και John Hudson), στην Αυστραλία (δηλώσεις του Robert Blackhirst) και στη Μ. Βρετανία (για συνεντεύξεις των Kenneth Humprheys και Timothy Freke).

To Caesar's Messiah στηρίζεται στην άποψη που αναπτύσσει στο ομώνυμο έργο ο συγγγραφέας και ερευνητής Joseph Atwill σχετικά με τις ρωμαϊκές καταβολές του χριστιανισμού (άλλωστε αυτή δεν είναι η μοναδική "τάση" μέσα στο ρεύμα των Μυθικιστών - για περισσότερα διαβάστε το υποκεφάλαιο "Οι Τάσεις" στο άρθρο μου "Ο Μυθικισμός και η ιστορικότητα του Ιησού").

Μετά από επικοινωνία που είχα με τον κ. Heede, ενημερώθηκα ότι το φιλμ έχει ήδη καταθέσει αίτηση συμμετοχής για το δημοφιλές στις ΗΠΑ Sundance Festival που διοργανώνεται κάθε Γενάρη στην πολιτεία της Γιούτα.

Από το meta-journalist blog θα συνεχίσετε να έχετε άμεση ενημέρωση για οτιδήποτε σημαντικό συμβαίνει στον κόσμο του Μυθικισμού παγκοσμίως. Δείτε το trailer:

0 comments

Post a Comment